Ostatnie opinie

  • Ovh.pl: Witam, Ostrzegam wszystkich którzy mają hosting współdzielony i nie daj Boże coś się stanie w piątek. Z...
  • Az.pl: Korzystamy z az.pl od ponad 3 lat do hostowania forum, na którym przebywa 5-15 użytkowników w tym samym...
  • Az.pl: Przez 2 lata miałem hosting, z którego uciekłem z racji nieużyteczności absolutnej w pewnym momencie –...
  • Home.pl: Uwaga oszuści!!!!!! Wydzwaniają do pracownika z niby darmową ofertą a potem przysyłają faktury. Faktury...
  • Home.pl: UWAGA! Firma po kilku latach dobrego funkcjonowania WYŁUDZA pieniądze w postaci dodatkowych opłat ! Za FV...

Reklama

Partnerzy

  • Najlepsze okazje, promocje oraz kody rabatowe z całej Polski.
...dodaj link
Szukaj

Superhost.pl

VN:RO [1.9.10_1130]
Opinie i oceny użytkowników na temat firmy Superhost.pl

VN:RO [1.9.10_1130]
Niezawodność Serwerów
Wsparcie Działu Technicznego
Prostota w Użytkowaniu
Stosunek Ceny do Jakości
Ocena końcowa
VN:RO [1.9.10_1130]
Superhost.pl 4.1 z 5 bazując na 28 oddanych głosach.

lub

Napisz opinię Subskrybuj RSS Idź do strony


28 opinii dla “Superhost.pl”

    • Temicki says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ja też jeśli chodzi o kontakt z obsługą nie miałem problemów i powiem nawet, że osoba mi odpisująca dużo mi pomogła. Sam hosting myślę, że jest atrakcyjny cenowo. Mi przydała się prostota instalacji WordPressa. Na początku denerwowało mnie ograniczenie baz MySQL, ale idzie się przyzwyczaić. Generalnie od siebie mogę hosting polecić.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +1 (from 3 votes)
    • Marekkz says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ja zdecydowałem się na przejście na płatny hosting dla mojej strony. Tutaj mają myślę niską cenę, dlatego ich wybrałem. Na razie nic się nie psuło, ani nie było awarii.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: 0 (from 4 votes)
    • Klezzi11 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Hosting ma kilka wad np. „długi” czas dostarczenia faktury za usługi, czyli parę dni. Ale generalnie na razie jak korzystam to jestem zadowolony, przede wszystkim ze wsparcia i kontaktu z firmą. Jak mam problem z czymś to szybko wyjaśniają dany problem.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +1 (from 3 votes)
    • Tlesix says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Myślę, że jak ktoś jest dość początkującym w tworzeniu stron to jest dobrze. Firma świadczy pomoc, jeśli mamy z czymś problem, tak jak u mnie z instalacją WordPressa, okazało się to nie takie trudne. Cenny myślę, że za 100 gb też mają w porządku.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +2 (from 2 votes)
    • Danielo says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ja potrzebowałem wordpressa i skożystałem z usług firmy superhost. Bardzo dobra pomoc telefoniczna. Zakupiłem również hosting 100GB. Nie mam z nim żadnych problemów nawet przy większej liczbie odwiedzin. Jak dla mnie firma jest naprawdę dobra.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -1 (from 5 votes)
    • Hodak11 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Dla mojej stronki o nowinkach technicznych superhost jest wystarczający. Łatwo się instalowało stronę w wordpressie. Jak z czymś miałem problem to udzielają porad. Cenowo tylko przy takich hostingach trzeba zadbać o reklamy, tak by strona też trochę na siebie zarabiała. Na razie awarii nie miałem jeszcze.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +1 (from 3 votes)
    • videl says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      mam hosting w superhost.pl – pisze, bo w święta mnie bardzo miło zaskoczyli. WordPress mi padł (jakiś syf dostał się przez kod wordpressa z formularza kontaktowego), szybko pomogli, back-up był dostępny od ręki z kilku dni w tył (chociaż na szczęście szybko się skapnąłem, że strona nie bangla i nie był potrzebny), co cieszy i nie jest powszechne (wcześniej miałem hosting w linuxpl i tam był z tym duży problem).

      A poza tym to przyzwoita cena roczna, solidna jakość i zawsze jeśli się jakiś problem (chociaż wydaje mi się, że rzadko) pojawia z ftp-em to reagują bardzo szybko. Polecam.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +3 (from 3 votes)
    • webguy says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      O superhost.pl wyrobiłem sobie zdecydowanie negatywne zdanie. Mając o wiele mniejsze rozeznanie w ofertach i produktach związanych z hostingiem kilka lat temu zdecydowałem sie na ówczesną ofertę tzw. hosting BEZ LIMITÓW. Sporym zaskoczeniem były dla mnie w panelu administracyjnym wykresy dotyczące dopuszaczalnego obciążenia serwera (najprawdopodobniej procesora, nie pamiętam już dokładnie), które np. przy zwykłej instalacji worpressa czy joomli tylko samym ruchem z indeksowania przez wyszukiwarki dochodziły do ponad 100% dopuszczalnej normy. Gdy na hostingu znalazł się dość skromny portal z kilkuset odwiedzinami dziennie (szczytowo około 2000 odwiedzin) wykresy skoczyły do poziomu nawet 500% dozwolonej normy. Zostałem wtedy delikatnie poproszony o przeniesienie się na lepszą usługę, np. VPS.
      Nie wiem czy nadal tak to funkcjonuje, ale sugeruję dokładne zapoznawanie się ze wszelkimi regulaminami. Dla mnie hosting “bez limitu” wykupiony na rok okazał się ostatcznie serwerem FTP, bo jedynie w takim zakresie z niego korzystałem później.

      Zdecydowałem się wtedy na ofertę VPS (tylko i wyłącznie ze względu na brak doświadczenia i rozeznania z ofertami VPS). Z perspektywy czasu oferta VPS tej szanownej firmy wtedy i dziś jest według mnie jedną z najgorszych ofert VPS w Polsce (przynajmniej wśród dużych firm). Polityka superhost według mnie polega na pokazywaniu na wykresach w panelu hostingu że przekraczamy limity usług po to by sprzedać z kolei serwer VPS o wyjątkowo nieatrakcyjnych parametrach (bo innych VPSów w ofercie moim zdaniem nie mają). W połączeniu z intensywnym marketingiem, reklamą i budowaniem wizerunku jednej z największych firm hostingowych w Polsce, takie podejście napewno jest opłacalne, ale bazuje na braku wiedzy i doświadzczenia u potencjalnych klientów.

      Wszystkim zaczynającym swoją przygodnę usługami VPS, (bo zakładam że nikt doświadczony nie sjkorzysta z oferty VPS tej firmy) zdecydowanie ODRADZAM marnowanie czasu i pieniędzy na tą usługę.

      Porządna oferta zawsze będzie zawierała specyfikację zasobów jakie przydzielone są dla serwera VPS.
      Tutaj jeden z najważniejszych parametrów – czyli moc procesora – określony jest za pomocą gwiazdek. Dwie gwiazdki lub 4 gwiazdki (kiedyś była jeszcze oferta mini z jedną gwiazdką, ale to ledwo sam system z podstawowymi uslugami wogole ciągneło). Hmmmmmmm…. Ale co oznaczają te gwiazdki? Ile mocy procesora dostaniemy?
      Poczucia humoru nie mozna im odmówić: https://support.superhost.pl/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=132

      Odpowiem w skrócie: ZDECYDOWANIE MNIEJ (minimum kilkukrotnie a nawet kilkadziesiątkrotnie) niż w rozsądnych konkurencyjnych ofertach za tą samą lub podobną cenę.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +9 (from 13 votes)
    • uzytkownik4154 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Nie polecam, szczególnie za powtarzające się ciągle problemy “Błąd łączenia się z bazą danych”, ale jest też kilka innych uwag, podziękowałem tej firmie

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +8 (from 8 votes)
    • KlientSuperhosta says:

      UWAGA !!! Wlasnie Superhost uswiadomil mi, ze CENZURUJE emaile oraz ze ONI decyduja kto ma prawo do mnie napisac a kto nie !!! Poczulem sie jak w czasach Stalina w obozie !!!

      Mam wielu klientow z Niemiec qiwlu z nich uzywa firmy T-online jako dostawcy internetu i poczty.. a firma T-online ( czesc koncernu Telekom) ktora ma ponad 150 milionow klientow i co sie okazalo .. ze Superhost ZABLOKOWAL dostarczanie maili od tego operatora !!!!

      Na moj telefon do nich odpowiedz byla prosta … tak jest i bedzie.

      LUDZIE .. to przeciez ograniczenie swobody dzialnosci gospodarczej .. klient pisze zapytanie do mojej firmy i nie dostaje odpwiedzi ( bo nawet nie wiem ze napisal ) i idzie kupic do innego dostawcy ktorego operator internetu NIE zablokowal ponad 150 MILIONOW uzytkownikow internetu !!!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 14 votes)
    • reget67 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Profesjonalizm i najlepszy stosunek jakości do ceny. Poza hostingiem otrzymałem kupony o wartości około 1000 zł,
      które mi się bardzo przydały. Suma sumarum wyszedłem finansowo na plus. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy i polecam wszystkim z czystym sercem. Przez cały okres użytkowania doświadczyłem jednej 10 minutowej awarii maila.
      Pozdrawiam, Remigiusz

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -4 (from 10 votes)
    • intruder2600 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Od 2 dni nie działa mi poczta firmowa, ponoszę z tego powodu ogromne straty. Na nic dzwonienie do nich bo słyszę tą samą odpowiedź – że awaria, backup, będzie za godzinę. I tak już drugi dzień. Kupując konto w tej firmie spodziewałem się stabilności, czytając dobre opinie. Okazuje się, że to amatorzy, którzy nie potrafią rozwiązać problemu przez 2 dni. Dla mojej firmy 2 dni bez poczty to ogromne straty. Zdecydowanie nie polecam !

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +4 (from 12 votes)
    • nowakukasz15 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Z firmą współpracuję od niedawna, ale współpraca jakże to miła! Zaczęła się od promocji róg obfitości – dostalem za samo wykupienie hostingu 2500 kafla na wydanie w kuponach w różnych firmach np. pozycjonerksich.

      Ceny zadowalające.

      Hosting działa jak działa – czyli w tym wypadku bardzo dobrze! ;_)

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: 0 (from 8 votes)
    • encore says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Superhost wprowadziło ofertę promocyjną, zobaczyłem wczoraj na ich stronie. Róg obfitości – w hostingu biznes 2.0 i bez limitów można dostać kupony warte do 2000 zł.

      Ciekawa jest opcja monitoringu internetu w brand24 Zresztą zobaczcie sami. http://superhost.pl/hosting/www/

      Aż żałuję, że mam już z nimi podpisaną umowę. Chociaż i tak do końca nie ma czego, bo hosting działa wyśmienicie.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -4 (from 8 votes)
    • bozu says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Hosting za 8 zł na miesiąc i oszalałem.
      A wcześniej miałem u nich wykupiony podstawowy pakiet, działał jak marzenie. Szybki, wydajny, bez większych problemów.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -4 (from 8 votes)
    • smoky says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      A ja współpracuje z superhostem od dobrych kilku lat i nie przypominam sobie żeby coś działało nie tak. Poza tym porównując stosunek ceny do oferowanych parametrów hostingu to nie wiele firm może z nimi się równać. Posiadają też całodobową pomoc techniczną co też jest spotykane przy tych drogich hostingach.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -2 (from 8 votes)
    • smoku says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Mieli po drodze kilka problemów, ale po rozstaniu się z nimi dwa lata temu, powróciłem rok temu znów i nie mam żadnych obostrzeżeń i zarzutów.

      Mam wykupiony najdroższy hosting, który i tak zresztą jest tani w porównaniu do innych z tymi parametrami. A i parametry jakie w opisie, takie naprawdę są.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -3 (from 7 votes)
    • MarekIT says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Mam u nich sporo serwisów na hostingu od dłuższego czasu i nigdy nie miałem żadnego problemu. Nie zdarzyły mi się żadne awarie, ale w razie czego wiem że jest pomoc techniczna 24h, co bardzo sobie cenię. Myślę, że ich stosunek ceny do parametrów jest bardzo atrakcyjny.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -3 (from 7 votes)
    • zenek29 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Hostuje u nich kilkanaście stronek i nie zauważyłem szczególnych problemów technicznych, takich które nie przytrafiają się innym firmom hostingowym. Ostatnio miałem taką sytuację, że przez przypadek skasowałem przez FTP jeden z istotnych katalogów, bez którego strona mi nie działała Niestety nie miałem kopi i napisałem do SuperHost czy mają backupa, okazało się że mają, podałem ścieżkę gdzie mają wgrać i po kilku kwadransach już wszystko było na swoim miejscu.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -3 (from 5 votes)
    • maggddat says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Nie polecam.
      Awaryjność Superhost jest ogromna.
      Juz od 50 min staram się do nich dodzwonić. Jestem od 15 min 2ga w kolejce przy czym 5 min. temu byłam pierwsza. SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +3 (from 15 votes)
    • Sylvester says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Konto hostingowe do 2008, potem skromny dedyk. Moja opinia? Bardzo w porzadku ludzie, da sie dogadac.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -2 (from 10 votes)
    • noitilomed says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      bardzo duzo uslug, jak dla mnie za duzo, support taki sobie, a ceny duze…

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 10 votes)
    • banan_q says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      jak dla mnie jest ok, ale moze sie nie znam:)

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -5 (from 9 votes)
    • tosiek says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Mam 2 konta w superhost i chwale sobie. Dziwia mnie negatywne opinie. Jestem osoba ktora dba o swoje strony i nigdy nie miałem do obsługi Superhost zadnych zastrzezen. Fakt, ze kiedys mieli kilka wpadek, ale teraz widze znaczna
      poprawe i to nie tylko w stabilności serwera. Ja jestem w SuperHost od 4 lat i nie mam negatywnych doświadczeń. Polecam profesjonalistom i tym, którzy dopiero zaczynaja, bo na SH znajda dla siebie calkiem przyjaznie napisane instrukcje.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -5 (from 11 votes)
    • e2e4 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Pełen profesjonalizm. szybka reakcja e-mailem. Serwery zawsze działają; program lojalnościowy. Niemal idealni. Kiedys pani w centrali nie potrafila mi pomoc w rozwiązaniu problemu, ale udalo się po kilku podejściach ;) Wszystko zazwyczaj pracuje sprawnie i stabilnie.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -6 (from 12 votes)
    • lambda says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Moja firma posiada serwer dedykowany w SuperHost. Poziom usług biznesowych jest na bardzo dobrym poziomie. Awarie nie zdarzyły się dotąd nigdy, choć widziałem, że moi poprzednicy o tym pisali. My generalnie nie mamy nic SuperHost do zarzucenia. Przy zakładaniu konta firma okazała się bardzo pomocna i przez pewien czas mieliśmy z SuperHost stały kontakt. Teraz już mniej, ale dlatego, że nie widzę takiej potrzeby. Ogólne podejście do klienta oceniam bardzo pozytywnie, parametry hostingu też zadowalające, co jakiś czas ciekawe promocje. Polecam.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -4 (from 12 votes)
    • dzidzia says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Świadczyli mi usługi już rok, czy jestem zadowolony???
      Nie !!!!!!
      Dlaczego????

      Super duża awaryjność wtedy kiedy trzeba wasze serwery są nie dostępne często mają jakieś zaniki a już w ogóle nie mówię o tym ze kiedyś gdzieś zgubili moja bazę danych bo mieli awarie mało tego kiedy oświadczyłem ze posiadam własna bazę danych ale potrzebuje pomocy przy jej wgraniu olano mnie bo poco się trudzić.
      Nawet teraz gdy jestem u klienta i proponuje mu wykonanie strony okazuje się ze moja własna nie działa i co ja mam mu powiedzieć ze koparka znowu im światłowody przerwała czy co, jak to wygląda facet proponuje wykonanie strony a tu jego własna strona nie działa!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Mało tego ich serwery przeciąża ich własne forum które proponują do wgrania jako automat a jak się chce zainstalować już jakieś inne to w ogóle nie mówię!!!!!!!!!!!!!!

      Na przykład w pakiecie szybki start skrypt forum phpBB modified by Przemo generuje średnio obciążenie procesora na 500% przy oglądalności 20 osób dziennie aż strach się bać co by było jak by wszyscy weszli na raz do tego samego tematu.

      Żałuje tylko pieniędzy wydanych na ich usługi bo na zagranicznym serwerze mam ich usługi za darmo a awarii nie spotkałem tam jeszcze mimo ze jest to hosting darmowy a używam go 4 miesiące u nich w tym czasie straciłem już bazę danych i kilku poważnych klientów.
      Powinni zmienić nazwę na superawarja.pl

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 18 votes)
    • mervin says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Byli w porządku, jednak zablokowali konto jak tylko oglądalność mi trochę skoczyła (nie informując o tym wcześniej). Dlatego zrezygnowałem.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 15 votes)

Napisz opinię

Musisz być zalogowany aby napisać opinię.