Ostatnie opinie

  • Ovh.pl: Witam, Ostrzegam wszystkich którzy mają hosting współdzielony i nie daj Boże coś się stanie w piątek. Z...
  • Az.pl: Korzystamy z az.pl od ponad 3 lat do hostowania forum, na którym przebywa 5-15 użytkowników w tym samym...
  • Az.pl: Przez 2 lata miałem hosting, z którego uciekłem z racji nieużyteczności absolutnej w pewnym momencie –...
  • Home.pl: Uwaga oszuści!!!!!! Wydzwaniają do pracownika z niby darmową ofertą a potem przysyłają faktury. Faktury...
  • Home.pl: UWAGA! Firma po kilku latach dobrego funkcjonowania WYŁUDZA pieniądze w postaci dodatkowych opłat ! Za FV...

Reklama

Partnerzy

  • Najlepsze okazje, promocje oraz kody rabatowe z całej Polski.
...dodaj link
Szukaj

Linuxpl.com

VN:RO [1.9.10_1130]
Opinie i oceny użytkowników na temat firmy Linuxpl.com

VN:RO [1.9.10_1130]
Niezawodność Serwerów
Wsparcie Działu Technicznego
Prostota w Użytkowaniu
Stosunek Ceny do Jakości
Ocena końcowa
VN:RO [1.9.10_1130]
Linuxpl.com 2.5 z 5 bazując na 9 oddanych głosach.

lub

Napisz opinię Subskrybuj RSS Idź do strony


10 opinii dla “Linuxpl.com”

    • gielo says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Po za tym, że mi kiedyś wypowiedzieli umowę w trybie natychmiastowym już po 30 dniach, bez podania przyczyny, to nic więcej na ich temat nie mogę powiedzieć. Moje odczucia są jednak w dalszym ciągu negatywne co do tej firmy, mimo upływu już kilku lat od tamtej pory.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -2 (from 10 votes)
    • DOD says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Witam. Od kilku lat prowadzę firmę projektująca strony www. Z linuxpl.com mam styczność od kilku lat. Z poczatku było bardzo dobrze, jednak od kiedy na serwerze pojawiło się więcej stron (około 70-80) ciagle mam problemy. Jak nie ataki hakerskie to padające procesy. Doradzono mi przejscie na wersje PRO. Po kilku dniach walki strony i poczta zostały przeniesione. Jednak dalej co pare dni strony chodziły bardzo powoli. Po walce z administracja okazało sie ze któras ze stron ma backdor i atakuje wszystkie pozostałe wordpressy. Polecono mi przejscie na VPS i rozdzielenie klientów na osobne konta. Tak tez uczyniłem. Po przejsciu na VPS zaczeły się kolejne problemy, Co kilka dni serwer sie zawieszał, padała baza dancyh, serwer FTP. Oczywiscie obsługa kliena zawsze niemiło odpowiadała ze to ja jestem administratorem i ja powinienłem dbac o serwer. Kazano mi dokupic pamieci RAM, Wiekszy dysk itd, ale problemy jak były tak sa dalej. Co do SSL to podobnie jak ktos napisał wżej też zostałem oszukany w podobny sposób. ogólnie straciłem kilku klientów przez tego usługodawce i zmieniłem go już na innego dostawce. Nie polecam jeśli ktoś chce spać spokojnie i nie tracić klientów.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +3 (from 7 votes)
    • Grzegorz says:

      Wsparcie techniczne na linuxpl.com nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę. Może mam pecha, ale zawsze trafiam tam jakiegoś gamonia. Nie potrafią nawet czytać ze zrozumieniem tego, co się do nich pisze. Często palnie taki gamoń pierwszą odpowiedź, która mu się nasunie, albo odeśle do tutoriala, który dotyczy czegoś zupełnie innego.
      Jeżeli ktoś wątpi w moją opinię, to mogę tu przytoczyć parę dialogów z obsługą, bo mam wszystkie zapisane w plikach.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 12 votes)
    • aaa says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Niestety z przykrością muszę przyłączyć się do złych opinii. Niestety nie warto się jednak łaszczyć na niską cenę !!!
      Pomęczę się jeszcze 1-2 miesięcy i napiszę więcej … chociaż liczę że może jednak miałem poprostu pecha i stąd moje niezadowolenie. Chociaż na pierwszy rzut oka widać że panel użyktownika jest zabytkowy ….. itd., chociaż z tym da się żyć … gorzej jak nie można wylaś emaila !!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 10 votes)
    • lity says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Przygoda z Linuxpl.com kosztowała mnie sporo nerwów i dodatkowo wydane pieniądze. W 2010 r. wykupiłem u nich hosting wraz ze sklepem KQS. Przed dokonaniem zakupu zapytałem się skąd będę mógł pobierać aktualizacje do sklepu. Od Linuxpl otrzymałem odpowiedź, że autor sklepu KQS doda mnie do bazy klientów i będę od niego otrzymywał informacje o nowych aktualizacjach. W skrócie: autor sklepu był zdziwiony, że linuxpl sprzedał mi sklep, musiałem wysyłać mu fakturę vat, którą otrzymałem od linuxpl. Skończyło się na tym, że przez prawie 2 lata byłem zdany na adminów linuxpl jeżeli chodzi o aktualizację sklepu. Po 6 miesiącach otrzymałem licencję od KQS, ale nie zostałem dopisany do bazy klientów. Admini Linuxpl twierdzili, że stało się tak ponieważ wygasła stara umowa z firmą KQS i teraz negocjują nową. Koniec końców po prawie 2 latach zostałem dopisany do bazy KQS.

      Teraz o hostingu.Przez pierwsze miesiące wszystko działało idealnie. Schody zaczęły się później. Udało mi się trafić na kilka przerw kilkugodzinnych. A później coraz częściej bywały czkawki kilkuminutowe.Zawsze słyszałem: u nas wszystko jest w porządku. Rozumiem, że nagle usterkę miały w tej samej chwili Sferia, Aster i Plus.

      Ale ostatnio przelała się czara goryczy.
      Do domeny XXX wykupiłem certyfikat SSL i nowy adres IP. Po instalacji certyfikatu okazało się, że coś jest nie tak. Po wymianie kilkoma mailami poproszono mnie, abym już przestał pisać. Wtedy zadzwoniłem do ich biura i po rozmowie z konsultantem okazało się, że jednak certyfikat był źle podpięty.
      Po dwóch miesiącach postanowiłem zmienić domenę z XXX na YYY. Ponieważ nadal zależało mi na szyfrowaniu wykupiłem do nowej domeny nowy certyfikat i poprosiłem o jego podpięcie. Admin Linuxpl poinformował mnie, że muszę wykupić nowy adres IP, bo – UWAGA – certyfikat jest przypisany do jednego adresu IP !!! Kiedy zwróciłem uwagę, że chyba admin myli się i, że certyfikat przypisany jest do domeny, odpisano mi, że o pomyłce nie może być mowy. Ok, wykupiłem nowy adres IP. Po podpięciu certyfikatu poprosiłem o przesłanie mi danych nowego adresu IP (chciałem dokonać przekierowania 301). Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że mój nowy adres IP jest identyczny jak ten stary. I tak zostałem oszukany na 120 zł netto !
      Właśnie przeniosłem wszystkie dane do nowej firmy. Tam bez problemu podpięto mi certyfikat do nowego adresu IP (Panowie z LinuxPL – jak to możliwe, że się udało podpiąć ten sam certyfikat pod inne IP ?!).

      Za 120 zł netto firma LinuxPL:

      – pozbyła się stałego klienta, który nie przedłuży hostingu
      – nie wykupi nowego certyfikatu
      – nie przedłuży abonamentu za IP
      – zabierze swoje domeny

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 15 votes)
    • zgred81 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Chciałem ostrzec przed tą firmą. Jak nie ma awarii to jest wszystko ok. Natomiast jak mają awarie to unikają kontaktu z klientem.
      Od 48h wszystko stoi, nie potrafią naprawić usterki – po kontakcie dowiedziałem się że jeszcze koło 20h i MOŻE zadziała!!!!Żenada. Jak ktoś traktuje poważnie swoją firmę i swoich klientów to radzę omijać ich szerokim łukie.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +5 (from 11 votes)
    • gordonek says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Używam hostingu linuxpl.com od ponad 2 lat. Posiadam najtańszy pakiet i nigdy nie spotkał mnie zawód w działaniu usług lub kontaktach z adminami. Na proste strony, witryny – jest to dobry, tani hosting.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -3 (from 19 votes)
    • jarek777 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Niemiłe traktowanie klienta. Stanowczo odradzam. Ponadto można sporo przeczytać o awaryjności serwerów Linuxpl.com / Serveradmin.pl s.c. Ostatecznie zraziły mnie awantury admina linuxpl.com na forach dyskusyjnych i publiczne użeranie się z klientami – bardzo nieprofesjonalne zachowanie! Najgorszy, skandaliczny hosting.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 12 votes)
    • magd0 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Miałam konto przez ponad rok. Kiepsko. Typowa masówka. Admini chyba nie panują nad tym wszystkim. Lepiej dopłacić kilka złotych i zakupić konto gdzie indziej.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +8 (from 14 votes)
    • kamarkiewicz says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Zanim wybrałem linuxpl.com dogłębnie sprawdziłem inne serwisy tego typu.
      Zdaniem wielu forumowiczów i moim jest to najlepszy dostępny serwis hostingowy łączący niską cenę z oferowanymi profilami. Serwer oferuje wszystko co potrzebne profesjonalnemu programiście stron, ponadto doskonały panel administracyjny i szybką obsługę.
      Admini dostępni są 24/7 i rozwiązują wszelkie problemy na poczekaniu. Nigdy nie musiałem czekać na naprawę jakiegoś problemu, a i ich było naprawdę mało, góra 5.
      Mam ten hosting od ok. półtora roku i z czystym sumieniem mogę go polecić.
      Kiedy przeczytasz ofertę linuxpl.com przekonasz się, że to najlepszy hosting w sieci!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -20 (from 40 votes)

Napisz opinię

Musisz być zalogowany aby napisać opinię.