Ostatnie opinie

  • Ovh.pl: Witam, Ostrzegam wszystkich którzy mają hosting współdzielony i nie daj Boże coś się stanie w piątek. Z...
  • Az.pl: Korzystamy z az.pl od ponad 3 lat do hostowania forum, na którym przebywa 5-15 użytkowników w tym samym...
  • Az.pl: Przez 2 lata miałem hosting, z którego uciekłem z racji nieużyteczności absolutnej w pewnym momencie –...
  • Home.pl: Uwaga oszuści!!!!!! Wydzwaniają do pracownika z niby darmową ofertą a potem przysyłają faktury. Faktury...
  • Home.pl: UWAGA! Firma po kilku latach dobrego funkcjonowania WYŁUDZA pieniądze w postaci dodatkowych opłat ! Za FV...

Reklama

Partnerzy

  • Najlepsze okazje, promocje oraz kody rabatowe z całej Polski.
...dodaj link
Szukaj

Az.pl

VN:RO [1.9.10_1130]
Opinie i oceny użytkowników na temat firmy Az.pl

VN:RO [1.9.10_1130]
Niezawodność Serwerów
Wsparcie Działu Technicznego
Prostota w Użytkowaniu
Stosunek Ceny do Jakości
Ocena końcowa
VN:RO [1.9.10_1130]
Az.pl 2.2 z 5 bazując na 35 oddanych głosach.

lub

Napisz opinię Subskrybuj RSS Idź do strony


38 opinii dla “Az.pl”

    • Zibi says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Korzystamy z az.pl od ponad 3 lat do hostowania forum, na którym przebywa 5-15 użytkowników w tym samym czasie.

      Jedyny plus tego hostingu to cena dla nowych użytkowników. 20zł za NIELIMITOWANY hosting za rok. Fajna cena. Szkoda tylko, że nielimitowany hosting jest LIMITOWANY, o czym dowiedzieliśmy się po ślamazarnej konwersacji mailowej z supportem. Z jakiegoś powodu naszych 10 użytkowników zużyło wszystkie zasoby i przez 2 dni oglądaliśmy stronę z błędem az. Co ciekawe, żadnej takiej informacji nie było w panelu admina, który pokazywał, że wszystko jest prawie nietknięte. Pani z supportu wysłała nam jakieś wykresy, rozmazane nie do odczytania, bez legendy, opisów osi i niczego z czego by wynikało co konkretnie się zużyło. Plus sugestia, żeby wykupić serwery prywatne.

      Po pierwszej ofercie (która jest w fajnej cenie), az.pl nie ma oferty adektwatnej do użytkownika. Zaproponowali nam (na 10 osobowe forum hobbystyczne, z minimalnym ruchem) 600zł za rok + pierdyliard DARMOWYCH domen (ale tej, której używamy już nie) i ceryfikat SSL. No super, dokładnie tego potrzebowaliśmy. W tej cenie można sobie kupić potężny serwer na AWS/Azure.

      Taniej jest stworzyć nowe konto i stracić 30 minut na przeniesienie plików + bazy danych.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • barincha says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Przez 2 lata miałem hosting, z którego uciekłem z racji nieużyteczności absolutnej w pewnym momencie – strony się nie ładowały, łapały timeout. Obecnie walczę o kody AUTHINFO i ciągle dostaję w odpowiedzi kolejne żądania jakiś dziwnych dokumentów, wyssane z palca, o których nie ma mowy na podstronie az.pl informującej o wniosku o AUTHINFO. W USA np. eHost czy RapidGator podaje AUTHINFO w trakcie jednej rozmowy na live chacie. Nie polecam nikomu.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • bn_com says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Zdecydowanie najgorsza obsługa klienta z jaką kiedykolwiek się spotkałem. Nie polecam nikomu, jeśli nie chcesz marnować swojego czasu i nerwów omijaj tę firmę szerokim łukiem.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +4 (from 4 votes)
    • macumba29 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Okropna firma. Mam z nią do czynienia od 1,5 roku. Założyłem stronę żonie wykupiłem domenę hosting. Stronę zrobiłe na reklamowanym przez nich Webskim Kreatorze. w IV kwartale 2014r. przedłużyłem abonament na 12 m-c. Ze dwa tygodnie po przedłużeniu zostałem poinformowany że wsparcie techniczne wygasa dla łebskiego kreatora i nie będzie już możliwości edycji i tworzenia przez niego strony. Pomyślałem no dobrze w sumie mam już stronę zrobioną to najwyżej nie będę mógł jej modyfikować. Ale moje nadzieje były złudne. W marcu 2015r. zalogowałem się na mojej stronie po długiej nieobecności i okazuje się że funkcje które miała strona: tj. formularz kontaktowy, licznik wejść, mapka dojazdu, godziny otwarcia itp. nie ma. Próbuję się skontaktować z pomocą techniczną ale na infolinię nie sposób się dodzwonić . Zadzwoniłem pod płatny numer i po 8 min (koszt 0,68 złł za minutę rozmowy) pan oświadczył że nie może mi pomóc ponieważ nie ma wiedzy jak mi pomóc, następnie poprosił mnie o mój numer i powiedział że oddzwoni do mnie pan z działu technicznego. Strona firmy nadal nie ma wszystkich funkcji. A ja czekam. A przecież zapłaciłem prawie 400 zł za odnowienie abonamentu. Zgroza. Korzystam z ich usług po raz ostatni. Poczekam tylko aż abonament wygaśnie i uciekam. Nie polecam tej firmy nikomu.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +15 (from 15 votes)
    • korholio says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Hosting w AZ, to istny horror! Pracuje w firmie informatycznej, która posiada 6 hostingów typu “Biznes” w tej firmie. Z serwerów korzystamy od 2011 roku. Przez ten czas wszyscy zdążyliśmy poznać, co AZ rozumie pod pojęciem “obsług klienta”, “bezpieczeństwa” i bezawaryjności. A tak to wygląda w praktyce:

      Support:
      Dodzwonienie się do nich w niektórych przypadkach graniczy z cudem (w słuchawce słyszysz: “Jesteś 15 osobą w kolejce..”)! Osoby przy telefonie są nie kompetentne , nie udzielają żadnych konkretnych informacji i często są aroganckie (szczególnie płeć piękna). Także po telefonie do AZ jesteś jeszcze bardzie wkur***ny niż przed. A to wszystko za 63 gr/ min. połączenia.
      Na maile odpowiadają dłużej niż 24h (środek tyg., normalny dzień pracy) i są to odp. z szablonu, nic nie wnoszące do sprawy. Informujesz ich o zrootowaniu całego serwera, a oni udają, że nie ma problemu.

      Awaryjność:
      Jest, i to bardzo wysoka. Normalną rzeczą jest, że przez parę minut dziennie nie działa hosting i ftp. Często zdarza się również, że przez kilka godzin nie ma dostępu do poczty i nie telefony nie pomagają. Rekod wynosił u nas 3 dni, podczas których nie działało ok 70 adresów mailowych! Uniemożliwia to normalną pracę firmy i naszych klientów, ale te argumenty do AZ w ogóle nie przemawiają. W zasadzie, to nie przemawiają żadne.
      Inną sprawą jest bardzo długi (w odniesieniu do innych hostingów) czas ładowania stron, nawet tych najprostszych.

      Bezpieczeństwo:
      To dla AZ słowo obce. Z 6 hostingów zrootowanych zostało 3. Atakujący uzyskał dostęp do katalogu głównego serwera (współdzielony przez co najmniej kilkuset klientów) i zmodyfikował tysiące plików index.php. Nie zależnie, u którego z tych klientów była “furtka”, masz zhakowane wszystkie serwisy. Taki prezent od AZ. Dodatkowo czeka Cie kilka dni pracy, bo kopie bezpieczeństwa nie są robione. Jak tłumaczy pani w słuchawce, to tylko dla “ich bezpieczeństwa”, nie klienta.

      Podsumowując:
      Hosting w AZ polecam tylko masochistom.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 13 votes)
    • Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      NIE POLECAM AZ.PL
      Jedyna zaleta to niskie ceny i wieczne promocje, na które ludzie dają się nabierać.
      Czas odpowiedzi serwera na poziomie 2-6 sekund? Rozumiem, że to jakiś problem, z którym dział techniczny sobie poradzi.
      Otóż nie. Dział techniczny odpisał, że po konsultacji z administratorem uznali, że to przez linki do Facebooka i Twittera, które mam na swojej stronie…….
      Przepraszam, ale jak firma hostingowa może nie odróżniać czasu odpowiedzi serwera od czasu ładowania skryptu? Dodam, że skrypt ładował się może około pół sekundy… 2-6 sekund mijało zanim serwer odpowiedział na pierwszy “GET”
      Stąd za niezawodność i wsparcie techniczne ocena najniższa. Stosunek cena / jakość też najniższa bo lepszą jakość utrzymują darmowe hostingi.
      Prostota? No i tu też kuleje, mało intuicyjny interfejs. Ale to bym przełknął gdyby strona po prostu działała.
      Pozdrawiam i polecam nie dać się nabrać.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 6 votes)
    • mutilator says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Mówiąc w skrócie – NIE POLECAM AZ.PL !

      Nieco dłużej:
      Z AZ.PL mam już do czynienia 2 rok i z pewnością ostatni. Utrzymuję u nich jeszcze 2 serwery (na szczęście jeden się kończy). Jako, że przedłużenia ich marnego hostingu są masakrycznie drogie postanowiłem kupić drugi w promocji. Niestety ich autorski panel jest taki nieudolny że nie przewidział opcji odpięcia domen z serwera. Podpiąć możesz ale odpinaniem to AZ musi się zająć. Czekam już 5 dni na odpięcie kilku domen co przecież zajmie im to 45 sekund a zamiast wykonać to odpowiadają mi totalnie nie na temat, obsługa ma zerową wiedzę albo są idiotami. Do tego na bank za chwilę strony przestaną mi działać a oni nawet nie zareagują gdybym im nie przypomniał.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +10 (from 10 votes)
    • Camelson says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Z hostingu Az korzystam przeszło dwa lata i jestem bardzo zadowolony. Support działa bardzo szybko i sprawnie. Sam hosting jest bezawaryjny. Panel łątwy w obsłudze. Polecam wszystkim.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -16 (from 22 votes)
    • kamill1122 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Polecam firmę AZ.pl, korzystam z ich usług już od paru dobrych miesięcy i niegdy jeszcze nie miałem problemu z usługami.
      Pomoc techniczna działa bardzo szybko i nie zawodnie, zawsze pomogą gdy jest jakiś nawet drobny problem.
      Niegdy nie miałem problemów z dostępnością, serwery zawsze są dostępnie i nie lagują.
      Naprawdę polecam.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -11 (from 13 votes)
    • matt3x says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Wieczne weekendowe promocje, hosting, domeny 30% taniej, a prawa jest taka, że kompletnie nie radzą sobie z klientami których mają, mam 2 konta na hostingu, ale mam nadzieje że już nie długo… Hosting się kompletnie nie nadaje dla developerów, serwer jest nie stabilny – zrywa połączenia, pliki się raz wczytują raz nie, strony klientów wczytują się bardzo wolno, pomoc techniczna przez maila załatwia problem zazwyczaj na drugi dzień. Fakt ceny kuszą, ale niestety NIE POLECAM!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +12 (from 14 votes)
    • Gorgoroth says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ta firma to prawdziwa “Biedronka” wśród hostingów – wszystko za darmo, wszystko za 0 złotych, a jakość oferowanych usług poniżej krytyki. WordPressa na tym nie postawicie! Wystarczy kilka razy odświeżyć stronę, a serwer już leży… Panel administracyjny nieintuicyjny i naprawdę trudny w obsłudze. Podłączenie domeny pod konkretny folder na serwerze to spora sztuka.

      Nie polecam tym, którzy oczekują od serwera niezawodności – serwery az to są złomy, albo po prostu są źle skonfigurowane (za bardzo podkręcone limity) przez co bardzo łatwo sprawić, aby strona się nie wyświetlała. Jeśli zamierzasz uruchomić na AZ cokolwiek opierającego się na php (wordpress, sklep internetowy etc.) oraz bazach danych (często jest tak, że wordpress zwraca błąd łączenia się z bazą danych, a phpmyadmin w ogóle nie działa w tym momencie przez co wnioskuję, że serwer do baz danych jest osobny i on również pada) to szukaj oferty dla siebie gdzie indziej.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 19 votes)
    • Andrewski says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Posiadam hostingi i domeny mojej firmy w AZ.pl od 4 lat i jestem zadowolony. Support szybki i skuteczny.
      Na przestrzeni tych kilku lat parę razy potrzebowałem pomocy w rozwiązaniu pewnych problemów. Szybko otrzymałem skuteczną pomoc.
      Śmiało mogę zarekomendować korzystanie z usług Az.pl, firma przyjazna klientowi i godna polecenia.

      2013-11-19

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -10 (from 22 votes)
    • bpfa says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Prowadzę stronę http://bpfa.pl i jestem bardzo zadowolony z dotychczasowej, prawie czteroletniej współpracy z firmą AZ.pl w zakresie usług związanych z moją stroną. Dostarcza ona usługi na wysokim poziomie i w pełni zaspokaja potrzeby mojej firmy odnośnie obsługi hostingowej i domen, przy rozsądnej cenie. Serdecznie polecam :)

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -14 (from 20 votes)
    • HIPERSYSTEM says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Pełny pozytyw dla ISP AZ, jeden z najlepszych hostingow w Polsce (domowe, name’we, ofałchał z jeden na jeden wypadaja slabiej) z najlepszym manadżerem obsługi domen.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -14 (from 20 votes)
    • Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Przez ok. 8-9 miesięcy nie zauważyłem żadnych niepożądanych działań serwera na którym mam umieszczonych 10 serwisów. Pomoc techniczna działa bez zarzutu. Rozwiązują każdy problem klienta ekspresowo. Czy to poprzez zgłoszenie mailowe czy telefoniczne. Jest to pierwsza firma hostingowa w której ODBIERAJĄ TELEFONY w pomocy technicznej! Jak dla mnie posiadają najlepszy stosunek jakości do ceny.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -12 (from 20 votes)
    • firmowyuser says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Mam kilka serwisów, w tym kilka sklepów. Nic wielkiego, po kilkadziesiąt odwiedzin dziennie.
      Ostatnio okazało się, że jeden z serwisów przeciąża serwer.

      Zmieniono mi nazwę jednego z serwisów na [nazwa-serwisu]_off informując mnie o tym po jakimś czasie.
      Czyli wordpress z kilkoma wtyczkami zażyna swerer…. :/

      Karygodne zachowanie firmy. Płacę i otrzymuję bana….

      Po tym fakcie natychmiast się stamtąd ewakuowałem.

      Firma co kilka dni ogłasza promocje i to dość duże. Mam podskórne przeczucie, że toną i dlatego rozdają upusty na prawo i lewo, żeby jeszcze nie zginąć.

      Zdecydowanie ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +14 (from 20 votes)
    • rvng says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Och jaka szkoda, że wcześniej nie znałem hosthelp.pl. Nie popełniłbym takiego błędu jak związanie się z AZ.pl.

      W trakcie prac nad nowym (niemal pustym) serwisem zbudowanym na WordPressie, nagle straciłem do niego dostęp. Sprawdzam inne serwisy – też nie działają. Piszę do AZ. “Już” po 2 godzinach dostaję odpowiedź, że skrypt PHP nadmiernie utylizuje zasoby serwera wpływając negatywnie na dostępność pozostałych usług.

      Patrzę do panelu, a tam katalog public_html zmieniony na public_html_off. A w tym katalogu są wszystkie serwisy! To się w pale nie mieści!!

      Sami sobie odpowiedzcie na pytanie — jaka jest jakość ich usług, jeśli pracując nad serwisem w panelu administracyjnym WordPressa jesteście w stanie tak zamulić serwer, że blokujecie wszystkie serwisy wszystkich klientów na tym serwerze? A w reakcji na to AZ blokuje wszystkie twoje serwisy!

      Chamska obsługa zasługuje na gwiazdki ujemne. Po zablokowaniu wszystkich twoich serwisów ze względu na zastrzeżenia do jednego z nich, potrafi ci przez telefon powiedzieć “to nie nasz problem, za jakość kodu odpowiada właściciel, nic nas to nie obchodzi”.

      Nie dajcie się skusić ceną. Po pierwsze wcale nie jest obecnie taka konkurencyjna, a po drugie jaki jest sens wydawać jakąkolwiek kwotę na zerową jakość?

      Pieniądze w błoto i tyle. Ja mam kilka miesięcy, żeby się od nich wynieść i nie mieć więcej nic wspólnego.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +15 (from 23 votes)
    • Maggie says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Jak tam Panowie marketingowcy z AZ ? Dalej rozpływacie się w zachwytach pisząc pochlebcze komentarze o Waszych miernych usługach, minusujecie sensowne wypowiedzi, a żenującą propagandę plusujecie ?
      ZA POPRAWĘ JAKOŚCI WŁASNYCH USŁUG SIĘ W KOŃCU ZABIERZCIE ! zamiast tracić czas na pierdoły
      Jako było tak jest i teraz: drogo i zawodnie.
      Ale drobne firmy i freelancerzy już Wam zaleźli za skórę :)

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +26 (from 36 votes)
    • blah says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Dawno nie czytałem większych bzdur niż te które napisał armelntp
      Sokoro posiada Pan ponad 300 serwisów w AZ.pl zastanawiające jest to że nie zdecydował się Pan jeszcze na hosting dedykowany lub chociażby na VPSa. Nie ma co ukrywać hosting w AZ to dno, wystarczy spojrzeć na historię firmy. Częste pady serwerów, znikające skrzynki pocztowe, znikające dane z kont (po padach), niska jakość obsługi technicznej, częste komunikaty o problemach z dostępem do baz danych, zrywane sesje smtp, pop3, itd.
      Ponadto Firma generalnie ma swoich klientów dupie czego przykładem są częste prace konserwacyjne w ciągu dnia ( bez możliwości uzyskania informacji o czasie ich zakończenia). Jakiś czas temu firma przenosiła swoje serwery pomiędzy serwerowniami, co zaskutkowało wielogodzinnymi przerwami w dostępie do usług.
      Parametry serwera to wielka ściema. Powiedzmy sobie prawdę one mają służyć ochronie serwerów AZ.pl przed chwilowym przeciążeniem. Jeżeli jakiś klient zdecyduję się na ich ciągła utylizację chociażby w 50% z pewnością dostanie wymówienie bez uzasadnienia. Czego potwierdzeniem jest wiele postów znajdujących się na różnych forach.
      Reasumując Pan armelntp jest pracownikiem firmy, który broni jej dobrego imienia przy okazji obrażając wszystkich którzy mieli odmienne zdanie, co zresztą jest normalne w tej firmie.

      Pozdrawiam

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +25 (from 31 votes)
    • armelntp says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Od 2009 roku jestem ich klientem, 300+ serwisów, wszystko działa jak należy, wysoki uptime, niskie loady na sharedowych serwerach (przynajmniej tam gdzie mam konta). Support na 4+, brak poukrywanych limitów jak u konkurencji bez “limitów” w której 40 połączeń http jest problemem (dobry żart). Polecam jak najbardziej.

      P.S. pozwoliłem sobie przeczytać poprzednie opinie, zabawa na całego. Większych głupot w życiu nie czytałem, zwłaszcza Pan piszący o pingu, ping być może 5000ms mógłby utrudnić oglądanie płynne strony, ale ping 50 to normalny ping większości firm hostingowych ( mam u innych konta) i nie przekłada się w absolutnie żaden sposób na oglądanie stron, no chyba że nie posiadam jakiejś tajemnej wiedzy która posiada ten Pan :) ale wynikało by z tego z jak mam ping do google 90ms to powinno się otwierać długo :) ale jaja, jak dzieciak pewnie gra w gry i go starsi koledzy nauczyli o pingu a teraz biega i powtarza głupoty :)

      Pozwolę sobie pominąć resztę opinii bo większość albo pisana przez dzieci albo “konkurencje-krzak” bo normalne firmy raczej zajmują się pracą a nie takimi głupotami. Skupie się na poście “poyeba” , dosyć oryginalny nick swoją drogą, bardzo dorosły. Postaram się streścić bo temat ceny małym druczkiem, która jest doskonale widoczna ale widocznie wchodzę na inna stronę niż “poyeb”.
      Dodawanie domen w dziwny sposób, naprawdę panie “poyeb” ? 2 kliknięcia w cpanel zintegrowany z głównym panelem klienta (bez konieczności skakania to problem), to lepiej sprawdź u konkurencji bo nie licząc głównych graczy jak home czy kei (mam również konta), wygląda to tragicznie.
      “- brak wczesnego powiadamiana o krytycznym stanie obciążenia (konkurencja ma takie coś)” to ja poproszę o informacje Panie Poyeb, wymówie w trybie natychmiastowym wszystkie konta w az.pl i założę w tej firmie, która potrafi przewidzieć, że np. jutro będzie obciążenie :) pozostałe informacje o tym jakie pliki domeny itp, ta sama sytuacja :) chociaż zdarzało się ze moi klienci włączali w swoich wordpressach dziwne pluginy i zawsze dostawałem od az.pl informacje jaka domena/pliki, ale pewnie z jakichś nieznanych mi powodów dostałem nieistniejący magiczny status jakiegoś VIP`a :)

      Tak swoją jedyną opcją hostingową która zabezpiecza nas przed przeciążeniami w pewnych stopniu jest chmura, ale jak nam dziecko neostrady puści z minibotnetu mini ddos to nam sie portfel przeciąży w przyszłym miesiącu :) No chyba, że schowamy dodatkowo serwisy za CDN`em z pełna obsługa (co niestety jest dodatkowym kosztem).

      Ogólnie rzecz biorąc komedia, proponuje potencjalnym klientom założyć konto testowe i po prostu sprawdzić samemu.
      i nie nie jestem pracownikiem az, mam z az tyle wspolnego co trzymanie tam 60% obsługiwanych serwisów klienckich, pozostałe są na platformach kei z powodu większych wymagań, a większych kont na dzień dzisiejszy az nie oferuje.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -16 (from 30 votes)
    • kondzixd says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Zachęcają swoimi promocjami, a później ściągają z Ciebie jak alfons z dz**ki.
      Za każdym razem gdy przedłużałem swoją usługę hostingową były problemy.
      Moja strona się często wieszała, bazy raz działały, raz nie.
      Obsługa techniczna to w większości ludzie bez podejścia do człowieka.

      Jak mawiała moja nauczycielka od polskiego: jeden z kropką.

      PS. 2 posty powyżej zostały napisane przez ludzi z marketingu, nie dajcie sobie mydlić oczu.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +8 (from 20 votes)
    • p0jeb says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ta firma to wielka kpina, dlaczego?
      – pierw nadziałem się cenowo hosting 80zeta a później 250 (ale to jeszcze przeboleje bo może nie doczytałem drobnego druku)
      – dodawanie domen w dziwny sposób
      – pewnego razu po ich zmianach przestały działać wszystkie subdomeny(dodanie subdomen tez strasznie skomplikowane, choć w końcu to zmienili na trochę lepsze), bark informacji o takich zmianach
      – blokowanie domen bo administrator zauważył ze za bardzo obciążają serwer, choć ruch na nich był mniejszy niż kilka miesięcy temu
      – brak wczesnego powiadamiana o krytycznym stanie obciążenia (konkurencja ma takie coś)
      – brak jakikolwiek informacji jak jaka domena obciąża serwer
      – brak informacji jaki plik generuje duże obciążenie (konkurencja ma takie coś)
      – problemy z pocztą
      – próba dowiedzenia sie co obciąża serwer jest praktycznie nie możliwa
      – konsultanci nie potrafią udzielić jakikolwiek informacji tłumacząc ze na czacie nie udzilelaja takich informacji, a telefonicznie sepleniący konsultant mówi ze tylko admin wie dlaczego wyłączył dana domenę
      – nagle na działającej stronie pojawiły się błędy, konsultant przez tel nie potrafi powiedzieć dlaczego
      – zmiany wprowadzone w plikach widoczne po chwili, zmiany na serwerze widoczne po kilku a nawet kilkunastu godzinach
      – co jakiś czas strony nie odpowiadają albo odpowiadają bardzo wolno

      Można by jeszcze pisać ale dam szanse innym użytkownikom :P

      Podane powyżej rzeczy wydążyły się w przeciągu 6miesiecy, lepiej postawić w domu serwer na neo niż inwestować w az

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +16 (from 26 votes)
    • yeme says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Odradzam każdemu, dla az.pl ping 40-50 jest wysokim pingiem ( wtf ). Dziwne, że pingi wzrosły na 7 dni przed końcem okresu abonamentowego. Szybkość działania bazy jest tragiczna. Kontakt z obsługą techniczną ? Odpiszą coś na odwal się Pan już zapłaciłeś ( czyt. wyżej ), albo nie odpiszą wcale. Z czystym sercem, mogę napisać, że jest to najgorszy hosting z jakim miałem do czynienia. Wykupiony był BUSINESS hosting.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 23 votes)
    • Marcin26 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Witam, w az miałem domenę i serwer, niestety jak dla mnie przedłużanie domeny w az jest o wiele za drogie, no i trudny kontakt w razie problemów.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +7 (from 9 votes)
    • antyazpl says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Witam. Założyłem tutaj konto tylko dlatego, żeby napisać opinię o az.pl, ponieważ po wyszukaniu “az.pl opinie” wyskoczyła jako pierwsza, więc być może ostrzegę więcej osób. ODRADZAM AZ.PL!!! Jakkolwiek pomoc techniczna, zarówno mailowa, jak i telefoniczna, okazuje się pomocna, tak jestem bardzo niezadowolony z działania ich hostingu. Wyliczając ostatnie: użycie bazy mysql wydłuża ładowanie strony o 7 sekund, brak możliwości ustawienia rekordów dla domen (trzeba pisać do pomocy), strony i maile nie działają w poniedziałek!!!! o 10 rano!!!! kiedy wszyscy poważni ludzie pracują. Ponadto ciągłe problemy z wysyłaniem plików przez FTP oraz brak włączonego modułu kompresji gzip ani deflate (standard?). Pomimo bardzo pomocnych ludzi w pomocy, oraz uczciwego podejścia firmy do kodów authinfo, NIE POLECAM AZ.PL

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +7 (from 23 votes)
    • lanona says:

      Skusiłem się promocją, bo była dobra cena. Oraz reklamą na ich stronie, że podobno wygrali w rankingu PC-WORLD

      Ale taki serwis jaka promocja!
      Omijajcie daleko.

      Po tygodniu szybko przenosiłem na inny hosting. Na szczęście dużo mnie to nie kosztowało (pieniędzy), ale czasu tak.
      Co szwankowało:
      1. Komunikacja z ich hot-line – odpowiedź na mail po kilkunastu godzinach.
      2. Transfer nieograniczony – tylko na niby. Jak doszło do kilku GIGABAJTOW – po prostu wyłączyli stronę przez zmianę katalogu public_html, więc nie była widoczna. Musiałem w ciągu dnia zmieniać nazwę katalogu – taka gra w kotka i myszkę.
      3. Skrypty PHP jak długo działają, to obciążają ich serwery, więc też wyłączali stronę. A stosowałem klasyczne skrypty do np. Forów.
      4. W Cpanel-u zmiany są widoczne po kilku godzinach i nic na bieżąco nie można zmieniać poza wyjątkami. Serwer startuje o 6,13 i 17-tej, więc jak coś zrobisz po 17-tej to czekasz do następnego dnia na efekty!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +1 (from 19 votes)
    • rob_gdy says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      no i dodam jeszcze, że podczas migracji do nowego centrum serwisowego zniknęły wiadomości e-mail!!!
      skomplikowany interfejs użytkownika nie polecam :-(

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +2 (from 12 votes)
    • Robertuum says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      ODRADZAM !!! hosting do BANI !!! z byle powodu wyłączają stronę !!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +6 (from 14 votes)
    • pixelarts says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Obsługa techniczna ma dosłownie w d**ie klientów. Gdy występuje błąd – w moim przypadku atak wirusów – potrafią tylko zablokować konto. Brak ciągłości korespondencji! Jednego dnia ustalam odblokowanie konta z jedną osobą, następnego dnia inny administrator je blokuje bez podania przyczyny! NIE POLECAM, lepiej wybrać mniejszy hosting, gdzie troszczą się o każdego klienta.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +10 (from 14 votes)
    • pth says:

      Nie polecam! Jestem klientem od 3 lat. Fatalne wsparcie techniczne, długi czas reakcji (doba to standard, ocztwiście jeśli nie ma weekendu po drodze). Ciągłe problemy z dostępnością strony (rzekome przeciążenie serwera). Problemy tłumaczą zazwyczaj pracami modernizacyjnymi na serwerach (a prace te ciągną się od kilku miesięcy i efektów nie widać). Potrafią odciąć dostęp do panelu administracyjnego na kilkadziesiąt godzin bez wcześniejszego uprzedzenia. W kwietniu bez uprzedzenia (!) zablokowali stronę i wysłali do mnie maila z informacją, że konieczna jest optymalizacja strony, bo za bardzo obciąża ich serwer. Po wymianie kilku maili z pomocą tech. okazało się, że problemem był skrypt instalacyjny fantastico, który się zawieszał. Rozwiązaniem problemu była migracja na nowy serwer (oczywiście wszystko musiałem instalować od nowa ;)). Ostatni hit – migracja kont do nowego centrum danych. Fachowcy z az zapomnieli jednak przekopiować plików mojej strony (html, php) na nowy serwer w związku z czym strona nie jest dostępna. Stary serwer pewnie jest już wyłączony, domenę nie da się skonfigurować pod nowy, bo w panelu admin mam do wyboru tylko adres starego serwera. Pomoc techniczna oczywiście milczy.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +5 (from 11 votes)
    • wert says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Jestem klientem firmy AZ.pl od kilku lat. Potwierdzam pozostałe opinie o ciągłych problemach z serwerami. W ciągu ostatnich kilku dni listopada firma robiła konserwacje serwerów dlatego strony nie działały. Ale nawet jeśli nie ma czynności serwisowych to serwery tej firmy działają bardzo powoli i często są przerwy.
      Dzisiaj dostałem meila w którym dział “pomocy AZ” poinformował mnie o tym że moja strona została wyłączona bo nie jest odpowiednio zoptymalizowana co blokuje działanie ich serwerów przy czym podali całą listę wytycznych. Po sprawdzeniu przez osobę zajmującą się moją stroną okazało się że wszystkie wytyczne są spełnione a blokowanie serwerów może powodować duży ruch na stronie.
      Więc podsumowując: AZ.pl może świadczyć hosting dla stron “wizytówek” o bardzo małym ruchu ale i na to nie daje gwarancji niezakłóconego funkcjonowania.
      Jednak druga rzecz bulwersuje mnie najbardziej, czyli to że bez kontaktu ze mną, bez wcześniejszej informacji, bez najmniejszej próby porozumienia wyłączyli mi stronę. SZOK!!! Podczas kilku telefonów do AZ.pl i próby wyjaśnienia usłyszałem od konsultantki że mają do tego prawo bo tak jest w regulaminie. Jak za komuny. Zdecydowanie odradzam. Jak najdalej od AZ.pl. Ja już jestem klientem Home.pl

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +7 (from 15 votes)
    • piotrm84 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Wpisy o bezawaryjnym działaniu serwerów hostingowych w tej firmie generują chyba sami przedstawiciele AZ.pl!!! W rzeczywistości korzystanie z ich hostingu to jeden wielki dramat!!!! Jestem u nich od 2006 roku, a raczej byłem bo ostatecznie miarka się przebrała po ostatnich przenosinach na nowy serwer az0049. Jak zwykle dostałem maila zwiastującego nadchodzące problemy czyli zaczynającego się słowami “w trosce o jak najwyższą jakość świadczonych usług informujemy…” i zaczęło się! Strony nie działały przez dwa dni.
      Teraz serwery nie działają już tylko po kilka godzin dziennie!!! Czyli sukces!!! Od samego początku zawsze były jakieś problemy: na serwerach z DirectAdminem notoryczne problemy z połączeniami do bazy danych i zamiast wyświetlanych stron klienci oglądali komunikaty “błąd połączenia z bazą danych”, potem przenosiny na nowe serwery z cPanelem, tutaj problemy z bazami danych zniknęły ale pojawiły się problemy z niedziałającymi serwerami. I tak serwery nie działają sobie po kilka godzin dziennie a obsługa techniczna odpisuje żebym sobie wyczyścił cache w przeglądarce. Kompletna niekompetencja!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +11 (from 15 votes)
    • dydas says:

      Ludzie odradzam AZ. Nic nie działa, skrzynki nie chodzą, a serwis mówi żeby zgłosić usterkę mailowo!!! I cały czas powtarzają formułkę że modernizują serwis HA, HA, HA – cieniaki i amatorzy – nie kupujcie hostingu na AZ.PL!!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +8 (from 10 votes)
    • presta1 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      „Korzystamy” w Az.pl z hostingu dwa lata. Choć trudno to nazwać latami bo
      większość czasu strona jest niedostępna. Cena (w pierwszym okresie, odnowienie platne x 2)za hosting
      zachęca, ale szybko zostaje skonfrontowana z rzeczywistością. Po
      miesiącu działania dostajemy miłe wiadomości, że zbytnio obciążamy
      serwer i nasze konto albo zostaje tymczasowo wyłączone albo zawieszone.
      Jednocześnie dostajemy propozycję zakupu serwera dedykowanego gdy ich stare rupiecie nie daja rady . Hosting
      nadaje się chyba tylko do wyświetlania sobie strony 404 bo 400uu na
      niezbyt wymyślnym szablonie wordpressa to za wiele. Hosting owszem
      , ale na pewno nie u tych oszustów którzy w zamieszczanych informacjach o usługach podaj nieprawde przez co wprowadzaja Klienta w blad aby uzyskac korzysc materialna.

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +11 (from 19 votes)
    • amswiercz28 says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Ogólnie bardzo słaby hosting. Cena owszem atrakcyjna jednak potem są same problemy.Częste pady serwerów a pomocy tecznicznej – nie ma u nich takiego czegoś! Odradzam

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +13 (from 17 votes)
    • ferrerka says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Witam, jestem klientem AZ od przeszło już 2 lat (jak to szybko minęło!) i muszę przyznać, że ani razu nie miałam z nimi problemu.Przeczytałam opinie klientów innych dostawców i się przeraziłam ilością opisywanych przekrętów, kłamstw, oszustw… Ogromny PLUS za wszystkie informacje przysyłane mailem ze znacznym wyprzedzeniem, jeszcze większy PLUS za profesjonalną obsługę Pomocy Technicznej – nie wiem dlaczego inni się czepiają, pracownicy z którymi miałam do czynienia byli dobrze wyszkoleni a do tego bardzo pomocni, prowadzili “za rękę” przez każdy niezrozumiały dla mnie proces. i największy PLUS za to że mają naprawdę dobrze zrobiony panel. nawet nie ma co porównywać do konkurencji…AZ wygrywa pod tym względem.ps. Tym co tak narzekali na innych dostawców polecam AZtkę :) :)

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -17 (from 33 votes)
    • maciekk says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      Polecam firmę AZ.pl wszystkim tym, którzy chcą zacząć działania na polu zwanym internetem. Panowie z AZ.pl oferują wszystko (domeny, konta, pocztę, kreatory), a do tego oferta cenowa firmy przedstawia się bardzo korzystnie na tle innych! Z racji ograniczonej wiedzy w sprawach internetowych, muszę pochwalić dział techniczny – za rączkę, krok po kroku – pomogli mi skonfigurować moją stronę i skrzynki pocztowe! Jak dla mnie 5+

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: -14 (from 26 votes)
    • midget says:
      Niezawodność Serwerów
      Wsparcie Działu Technicznego
      Prostota w Użytkowaniu
      Stosunek Ceny do Jakości

      wieczne problemy z łączeniem się z bazą danych i tragiczny kontakt z obsługą techniczną.
      nie polecam!!!!!

      VN:F [1.9.10_1130]
      Rating: +20 (from 24 votes)

Napisz opinię

Musisz być zalogowany aby napisać opinię.